dinsdag 23 oktober 2012

Paraffine Verslaving

Door veelvuldig gebruik van cosmetische producten met als hoofdbestanddeel Paraffine, Paraffinum Liquidum, Mineralie olie etc. kan de huid een "paraffine verslaving" ontwikkelen. Door de ondoordringbare film die je op je huid legt, zal de huid minder of geen eigen olie of vet meer aanmaken. De huid wordt dus steeds droger en "luier". Maar door steeds meer met dit product te smeren zal van een droog gevoel geen sprake zijn. Terwijl je dus eigenlijk in een soort van vicieuze cirkel zit.

Probleem is dat wanneer de consument overschakeld naar een ander product zonder minerale olie, er een soort van afkick periode zal beginnen. Het kunstmatige afsluitende laagje zal afnemen, maar de natuurlijke werking van de huid zal nog niet een twee drie zijn hersteld. De huid zal dus in eerste instantie droger en ruwer aan gaan voelen. Hier zul je gewoon even door heen moeten. Belangrijk is dat er ook niet maar een keer weer minerale olie wordt gebruikt, anders valt het hele herstelproces stil en moet er weer opnieuw begonnen worden.

Mineralie olie kan volgens een onderzoek aan de John Hopkins University, acne, psoriasis en eczeem verergeren. In dit onderzoek is ook gebleken dat minerale olie nummer twee oorzaak is van huidveroudering. Nummer een is directe blootstelling aan zon.